dinsdag 20 oktober 2009

WHEN THE WORLD IS THINKING ABOUT YOU

BY IDDO DREVIJN
(the Netherlands, 1983)
http://www.idodidid.com/


English
Iddo Drevijn graduated from the Willem de Kooning Academie in 2008, with a text-based piece that raised so many questions that the intructors initially intended to fail him. Was what he made actually art? In TENT. Iddo is engaging the public, at times of his own choosing, in informal conversation. He gets his inspiration from a new text. The final result is for him not relevant. It’s all about the intuition. This is A plea for here and now with the interest in the other as a result.

During the exhibition Iddo invite a few people to presentate an interpretation. The unique interpretations about the text declaring the difference. Notions are visible during the end of the show.


Nederlands
Iddo Drevijn studeerde in 2008 af aan de Willem de Kooning Academie met een op tekst gebaseerd werk, dat zoveel vragen opriep dat docenten hem in eerste instantie niet wilden laten slagen. Was het wel kunst dat hij maakte? In TENT. gaat Iddo informeel, op door hemzelf bepaalde momenten, het gesprek aan met het publiek. Hij laat zich daarvoor inspireren door een nieuwe tekst. Het eindresultaat is voor hem irrelevant maar de intuïtie des te belangrijker. In die zin is het een pleidooi voor het hier en nu met als gevolg de interesse in de ander.

Tijdens de duur van de tentoonstelling zal Iddo een aantal mensen uitnodigingen om een opvatting over de tekst te presenteren. De unieke interpretaties bepalen de verschillen. Opvattingen zullen tot en met het einde van de tentoonstelling in de ruimte zichtbaar blijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten